Giros pasekmės

Iš tiesų, šis įrašas man bus tiek labai linksmas, tiek labai nemalonus. Didžiąją dalį savo gamintos giros, aš praradau maždaug per 10 sekundžių. O atsitiko viskas taip…

Kažkur prieš 20 minučių sedėjau ir valgiau sumuštinius virtuvėje (tikrieji blogeriai, nesmerkit manęs dėl šio sakinio). Išgirdau kaip šaldytuve kažkas čirškia. Iš karto supratau, kad tai mano giros arsenalas:
Du dideli „Nestea“ buteliai (2x 2l), vienas plastikinis pieno butelis (1,5l), 1 litro mažas buteliukas.

Atidaręs šaldytuvą pamačiau, kad pieno ir mažas buteliukas yra pusiau tušti. „Nestea“ buteliai vos ne dvigubai išsiputę. Vieną, iš „Nestea“ butelių, ištraukė ir ant stalo pastatė mano mama. Po kelių sekundžių butelis išsiputė dar. Neatlaikęs spaudimo kamštukas išskrido kažkur toli, ir 2,5 metrų fontanas trenkė į lubas 🙂 . Atrodė tikrai kiečiau nei Coca-Cola + Mentos. Buvo kartu ir linksma ir gaila giros. Visas gėrimas pradėjo lašėti nuo lubu, prasidėjo tropinis lietus. Kai viskas nurimo, virtuvė atrodė nekaip. Antrą „Nestea“ butelį pastačiau į vonią ir ant viršaus uždėjau apverstą kibirą.

Dabar jaučiuosi nuginkluotas 🙁 , virtuvė kvepia lyg čia savaitę kažkas gertų alų.

P.S. Kol rašiau šį įrašą, vonioje neatlaikė antrasis „Nestea“ butelis… Dabar ilgai teks tvarkytis 🙁


2008-01-06

Atsakymų į “Giros pasekmės”: 10

  1. vicont parašė:

    Labai tave užjaučiu, bet reginys tikriausiai buvo itin įspūdingas :).

  2. Polububijus parašė:

    Ai, nieko tokio, ~2 litrus sugebėjau išgelbėti. Dabar reikės paragaut 🙂

  3. Dovilė parašė:

    Gera pramoga – einu skaityti giros recepto :))

  4. Sepa parašė:

    Joooooo…. pamenu pas močiutę irgi iššovė kamštis, bet ten slovikas buvo 10 ar 20 litrų talpos. Galvojau dangus griūva :)))) Gerai, kad senam name dar lubų nepramušė.

    O šiaip tai niekada niekada negalima užkimšti sandariai tų butelių – kadangi ten vyksta rūgimo procesas, kurio šalutinis produktas – CO2 🙂

  5. amonas parašė:

    Gal mielių per daug buvo pridėta? 🙂 Pas mus kažkada alaus skardinė sprogo, kiap tik po remonto, tai ir dabar dar likę dėmės, užjaučiu dėl gėrimo ir dėl virtuvės.

  6. Polububijus parašė:

    amonas, iš tiesų per daug mielių įdėjau, kitą kartą darysiu kaip dariau visada, visą girą tiesiog paliksiu dideliame puode 🙂

  7. limas parašė:

    bet juk yra pirkti tu pakelių su giros koncentratu, ar nebutu paprasčiau jie? Iberi ta pakeli ir uzpili vandeniu, nereikia ieskoti mieliu ir duonos

  8. Auksinis kardas parašė:

    Geriau pačiam žinoti kiek ir ko dedi į savo girą pagal skonį. Kas link mielių (pas mane vis „fermipan“ sausos) – užbarstau tik šiek tiek ant savo 10L normos, kol giros žaliava dar mažumėlę drungna. Mielės greit dauginasi, jei nevėsu. Pakelio mielių man pakanka ir kokiems 5-8 darymams gal. Po daugmaž 12 val., kai jau rūgimas įsikabino – buteliuoju ir į šaldytuvą.

  9. S parašė:

    juokiausi is sirdies, tik ne blogaja prasme, ten pas tave, kaip tikras karas vyko :)V

  10. Saulius parašė:

    juokiausi is sirdies, tik ne blogaja prasme, ten pas tave, kaip tikras karas vyko :)V

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *