Lietuviški LCD televizoriai

Taip, tai visiškai įmanoma. Apsilankęs Senukų prekybos centre, pamačiau, kad šalia užsienietiškų plačiaekranių televizorių puikuojasi Tauras ir Šilelis. Labai nustebau, mano pasamonėje Šilelis liko toks:

Šilelis
zilionis.lt

O čia, jau visai kitos klasės televizoriai, kurie rodo tikrai ne prasčiau už užsienietiškus modelius. Kalbant apie dizainą, iki Samsung’o lietuviškiems televizoriams dar toli. Plastmasinis korpusas atrodo šiek tiek pigokai – nelabai patraukliai.

Tauras vs Samsung

Bet galimybių turi daug (ta praseme kaip dauguma LCD televizorių): PAL/SECAM spalvų sistemos, 176° matymo kampas, SCART, HDMI, VGA jungtys ir t.t.

Kalbant apie kainą, be abejo lietuviški televizoriai pigesni, maždaug ~500 litų. Bet ar apsimoka juos pirkti… Išskyrus Senukų prekybos centrą, niekur jų nemačiau. Internete informacijos taip pat labai mažai.

Kadangi pakankamai informacijos neradau, o katino maiše pirkti nemėgsu, namanau, kad pirkčiau lietuvišką buitinę techniką. Bet gal atsiras žmonių kurie mano kitaip, dėl to surengiau apklausą: Ar pirktumėte lietuvišką buitinę techniką? Rezultatą jau numanau, bet įdomumo dėlei… 🙂


2008-03-10

Atsakymų į “Lietuviški LCD televizoriai”: 16

  1. Gytis parašė:

    Pirkčiau, jei kaina atitiktų kokybę 🙂

  2. scania parašė:

    Tauras ir šilelis Kinijos gaminiai.

  3. Justas parašė:

    Kinijos? Užsieniečių nupirkti brand’ai ar iškelta lietuvių gamyba? T.y. ar lietuviai atsako už produkto kokybę?

  4. jurkis parašė:

    Pirkčiau, jie jų kokybė tokia pat, kaip ir to pavaizduoto Šilelio.

  5. Ramas (tikra.info) parašė:

    Kiek žinau jie dalis gauna iš užsienių (kinijos ir t.t.) ir paskui čia tik lietuvoj surenka, uždeda ženkliukus atitinkamus.

  6. osam parašė:

    Tauras angel 😀
    Geria jie čia su tais pavadinimais „rimuoja“.
    Jau geriau galėjo White Tauras ar Peace Tauras.

  7. Adis parašė:

    Pirkčiau. Kol kas lietuviška technika nesu nusivylęs, o supportinti savo paties šalį – veža 🙂

  8. Erkanas parašė:

    Mano tėvų namuose yra šilelis, kuris yra tarpinis variantas tarp pirmojo ir antrojo paveiksliuko – 54 cm įstrižainės normalus didelis televizorius, bet dar ne LCD 🙂
    Tai kokybe nesiskundžia jie, taisyt neteko, nors metus jeu beveik 8 tarnauja (tik pultelį teko keist).
    Bet deja funkcijų ne per daugiausia – tokiu laiku gaminamuose televizoriuose jų tikrai būdavo daugiau. Ir net meniu lietuviško nėra 🙂

  9. butz parašė:

    Jei jau gaminys lietuviškas, tai ir vadinkime jį lietuviškai – Tauras „Angelė“ 😉

  10. Polububijus parašė:

    Dėl to, kad televizorių detalės yra kiniškos, pats buvau susimąstęs. Bet kadangi apie tai labai mažai žinau – teigti negaliu

  11. amonas parašė:

    Jei visiškai lietuviškas dar pagalvočiau, bet dabar labai panašu į kinietišką, tai tokio tikrai nepirkčiau…

  12. scania parašė:

    Lietuviškas tik vardas. Ant dėžių irgi ,,made in china“.

  13. paparacis parašė:

    na tauro tv tikrai geri =)

  14. Donatas parašė:

    Visu televizoriu dalys pagamitos Kinijoj, taigi nereikia cia skleisti nesamoniu. Yra dvi pagrindinies kompanijos kurios gamina ekranus – LG ir samsung, visa kita tai pridetine produkto verte per surinkimo technologijas ir programine iranga. Tokios kompanijos kaip Asus, Lenovo, BENQ, Hyundai yra tam paciame laive kaip ir Tauras. Taciau kaip patikrtis rodo, surinkimas, komponentu integravimas turi didele itaka produkto kokybei. Taigi galbut produktas ir nera blogas, nes tikrai manau kompanija kuri pilnai koncentruojasi i televizoriu gamyba turetu pristatyti kazka verto demesio, tuo labiau, kad Lietuvoje tikrai yra profesionalu koriu gali sukurti gerus produktus.

  15. mant parašė:

    paskaitykit apie sileli.:-(.jus manot kad turkai gali gaminti geriau „naujas silelis“.turkai -tie- jou……… megdziuoja mus . zinot kad po 30metu puse pasaulo bus turkai -tie- jou……… 50% planetos giventoju. o tauras. as jou didziuojousi……………………………………………….

  16. Guzelis parašė:

    Pasidomekit kas dabar Tauras yra o ne speliokite 🙂 Taura nupirko Sharp imone taip ir pasako apie technikos kokybe.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *