Apleista parduotuvė Žirmūnuose

phps8737L

phpR8qqNt

Šią apleistą parduotuvę kasdien mato šimtai Žirmūnų stotelėje troleibusų laukiančių žmonių. Nedirba ji jau gana ilgą laiką (daugiau nei 5 metus), kiek tiksliai pasakyti negaliu. Atsimenu kaip pats kadaise ten apsipirkinėjau, Bardakas taip pat minėjo, jog kažkada ten pirko televizorių. Dabar šis pastatas yra apmiręs.

phpUSIAeT

Patekti į visų tikrai nėra sunku. Nori – lipk pro išdaužtą langą, nori – pro iškaltas duris. Pasirinkimas didelis. Mes, su ponaičiu Povilu a.k.a Vilkalokiu (turėtumėt jį prisimint iš ankstesnių įrašų), kaip kultūringi žmonės įžengėme pro duris.

phpPN5rH0

Pirmame aukšte galima pamatyti didelį šaldytuvą, likusį dar nuo IKI(?) visgi Norfos laikų. Ant grindų aplinkui guli visuomenės atstumtųjų bomžų organiniai palikimai. Kadangi oras pasitaikė šaltokas nemalonaus kvapo nebuvo, tačiau visgi stengiausi žiūrėti sau po kojom, kad nesusprogt užminus ant minos.

php51o7CK

Pirmas aukštas buvo apledėjęs, neskaitant minų stengiausi ir nepaslyst.

phpvarYmk

phpoeCcdr

phpbwGp3N

Viskas tuščia, ką buvo galima pavogt, tas jau seniai pavogta: pradedant grindų plytelėm, baigiant išluptais iš sienų laidais.

php9eH2Sj

Antrame aukšte situacija analogiška – beveik tuščia.

phpLgCdGN

phpY1b100

Lifto šachta į pirmą aukšta. Paties lifto taip pat jau nebeliko, turbūt priduotas metalui.

phpJFHquf

Gražiausia pastato vieta – laiptai į antrą aukštą, kur anksčiau buvo elektronikos prekių parduotuvė.

phpGcUSHy

Motorola brošiūra ir kelios senos nuotraukos – vieninteliai įdomesni čia dalykai.

phpGOgU5f

phpI2Hzl8

Benamių drabužiai.

phpWbRd64

phpwmK9MF

phpc2pJFp

Lauke užsišnekėjau su pagyvenusiu vyrišku, kuris jaučia didžiulę nuoskaudą, kad šis pastatas stovi apleistas. Pasak jo čia ir apsipirkti buvo patogu, ir restorane pavalgyt galima. „Galėtų čia bent polikliniką įrengt, nes taip iki Antakalnio važinėt tenka“. Kodėl ši parduotuvė subankrutavo nesuprantu ir aš pats. Gal neatlaikė konkurencijos su šalia esančia RIMI Hypermarket, Norfa ir Maxima?

Apibendrinant pasakysiu, kad nieko įdomus, kadaise neblogoje parduotuvėje, neliko. Ar verta ten eiti? – neverta, nėra ko žiūrėti, be to naktį garantuotai ten užsirausite ant bomžų ar narkomanų, tačiau jei esat užkietėjęs apleistų vietų mėgėjas, tai dėl bendro išprusimo manau ir taip nueisite 🙂


2011-03-03

Atsakymai į “Apleista parduotuvė Žirmūnuose”: 6

  1. wd40 parašė:

    O aš pravažiuodamas vis galvojau – atvira ji ar ne 🙂
    Ačiū.

  2. bartaz parašė:

    Keista, kad iškart po uždarymo niekas šio pastato neatgaivino:) Dabar jau tik nugriauti beliktų 🙂

  3. pow parašė:

    man irgi gaila, kad tokį gan gražų pastatą taip suniokojo… gi ne toks jau ir senas.. dar pažiūrėjus į laiptų nuotrauką… kažin dabar jei kas ką ir sugalvotų daryt, tai vos ne iš naujo statyt turėtų…?

  4. Polububijus parašė:

    Sienų būklė manau pakankamai gera, juk apdaužytas tik gipskartonis, o pats betonas netoks jau ir senas. Antroje nuotraukoje matosi daugiaaukštis pastatas, tai norėjo lyg griaut ir statyt tokį, bet taip ir nepadarė.

  5. Justinas parašė:

    Šiuo metu, eidamas iš darbo pro šį pastą matau šviesas už užkaltų langų… gal remontuot bando?

  6. storijaDJ parašė:

    Bankrotas, ne bankrotas, jei nebūtų naudinga kam tai.
    O toli ir eit nereik. Visai šalia juk įsikūrę naujieji pastato sąvininkai: SKALA. Nupirko, išvaikė, jau ir griaut pradėjo, ir tik PYYst… sunkmetis. Nu gi ir durniui aišku, kad tas burbuliukas ne taip greit vėl pūstis pradės. Tai kam gi kišt babkes į dar DU SUPLANUOTUS MONSTRUS, kaip ir tas , kur jau stovi… Palauksim, bokžiukai turės kur pernakvot…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *